Tips & Tricks


Terug naar overzicht

23-07-2019

5 tips voor een goed, sterk cv

Ben je aan het solliciteren? Een mooie vacature gezien? Misschien ben je al wel een tijd op zoek naar werk? Dan is je cv op dit moment waarschijnlijk je beste vriend! Bij een sollicitatie is een goed cv namelijk onmisbaar.

Wat is een cv?
cv staat voor Curriculum Vitae, wat “levensloop” betekent. Op je cv laat je zien welk pad jij hebt bewandeld in het leven. Een schets van je werkervaring, opleidingen, cursussen, vaardigheden, interesses / hobby’s en kwaliteiten. In één oogopslag is jouw “levensloop” duidelijk voor je toekomstige werkgever.

Waarom is een cv belangrijk?
Je doet veel moeite om deze “levensloop” of je Curriculum Vitae zo duidelijk mogelijk weer te geven, maar wist je dat een werkgever of recruiter vaak maar in 6 seconden je cv beoordeelt? Het doel is dus, om de informatie die jij wil laten zien, te laten opvallen.
Het cv is het eerst wat wordt bekeken, alvorens de brief. Een goed cv vergroot dus je kans op een baan!

5 tips voor het maken van een goed, sterk cv

1) Zorg dat je cv opvalt
Werkgevers, recruiters krijgen vaak vele cv's per dag onder ogen. Springt die van jouw er tussen uit? Zorg dat je cv opvalt! Besteed aandacht een fantastische lay-out. Bedenk unieke elementen en laat je creativiteit er op los. Laat ook vooral zien dat je er moeite voor hebt gedaan, moeite voor je potentiële werkgever hebt gedaan!

2) Belangrijkste informatie op de eerste pagina
Zoals hierboven al benoemd, bekijkt een werkgever of recruiter in 6 seconden je cv. Het is dus belangrijk om de belangrijkste informatie als eerste te tonen. Beschrijf daarom ook je werkervaring in een omgekeerde chronologische volgorde (meest recente werkgever zet je bovenaan).


3) Spelling
Typefouten, verkeerd gebruik van grammatica, slordigheden zorgen er vaak voor dat een cv meteen in de prullenbak beland. Het lijkt alsof je niet voldoende moeite hebt gedaan voor de sollicitatie. Daarnaast wil een werkgever niet iemand in dienst die zijn eigen werk niet eens kan controleren. Lees je cv nogmaals door én laat hem door iemand anders controleren.

4) Maak een profielschets
Zoals hierboven al werd benoemd, wordt eerst het cv bekeken, alvorens de sollicitatiebrief. Met een profielschets kun je alvast een glimp geven van je brief!
Probeer een korte, krachtige schets te geven van je kwaliteiten, interesses en vaardigheden. Schrijf wel in eerste persoon enkelvoud.

Hulp nodig bij het maken van een profielschets? Cv dokters helpt je hier graag bij!

5) Weinig werkervaring? Geen opleiding?
Maak dan een competentiegericht cv. Dit is een cv waar voornamelijk je kwaliteiten en vaardigheden centraal staan, niet je werkervaring en opleidingen. Een duidelijke profielschets kan hierbij ook helpen!

Hulp nodig bij het maken van een competentiegericht cv? Cv dokters helpt je hier graag bij!

Waar vind ik cv voorbeelden?
Een unieke, opvallende lay-out voor je cv bedenken, kan best lastig zijn. Er zijn op internet veel voorbeelden van cv's te vinden. Vaak zijn deze lay-outs wel lastig te bewerken of na te maken. Cv dokters biedt verschillende voorbeelden en lay-outs die makkelijk aan te passen zijn óf laat hem voor je invullen!

Eén ding is zeker, een opvallend cv is onmisbaar!

Valt je cv niet voldoende op? Bekijk wat Cv dokters voor je kan betekenen! cv voorbeelden / cv lay-outs, hulp bij het maken van je cv, een cv op maat of je eigen cv professionaliseren. Ga naar www.cvdokters.nl, Cv dokters is er voor een cv dat werktTerug naar overzicht