Tips & Tricks


Terug naar overzicht

06-11-2019

Veelgemaakte fouten op een cv

Een goed, opvallend cv is cruciaal voor een succesvolle sollicitatie. Als je cv geen indruk maakt, dan is de kans op een uitnodiging voor een gesprek vaak al snel verkeken. Voorkom daarom in ieder geval dat je fouten maakt op je cv.

Wat zijn nou eigenlijk de meest voorkomende fouten op een cv?

spel-, typ- en stijlfouten
Een spel-, typ- of stijlfout is snel gemaakt. Een foutje is natuurlijk menselijk, maar het kan meteen overkomen of je onzorgvuldig bent!

Chattaal
What's app is tegenwoordig niet meer uit ons leven te denken, maar de taal die je op de app gebruikt, is vaak niet gepast op het cv. Pas op! het sluipt er vaak sneller in dan dat je denkt!

Ongepast taalgebruik
Hou het zakelijk, netjes en pas op met "populair" taalgebruik. Praat daarnaast niet over jezelf in de derde persoon, je praat immers over jezelf, niet over iemand anders!

Een TE lang cv
Soms krijgt een bedrijf wel honderden sollicitaties binnen op een vacature. Een recruiter heeft op dat moment geen tijd om uit te gaan pluizen waar hij/zij relevante informatie op je cv kan vinden. Een goed cv is in één opslag aantrekkelijk, duidelijk, opvallend en zo beknopt mogelijk.

Volgens mij heeft deze kandidaat geen moeite gedaan
In een goed cv maken gaat tijd zitten, zeker als je hem ook iedere keer afstemt op de vacature. Een bedrijf ziet daarnaast graag dat je moeite voor hen hebt gedaan, dit vergroot je kansen op de baan. Dit kun je al verwezenlijken door voor een mooie lay-out te kiezen!Terug naar overzicht